Luda planeta

Jelen s plaže otjerao dvojicu nudista u šikaru, policija ih nazvala ‘idiotima‘ i kaznila zbog ‘kršenja mjera‘

Kažnjeni su zbog kršenja rigoroznog lockdowna uvedenog u Sydneyju zbog 128 slučajeva zaraze koronavirusom.

Ilsutracija -Alison Underwood/Alamy/Alamy/Profimedia

Dvojica nudista (30 i 49) koji su se sunčali na plaži južno od australskog grada Sydneyja kažnjeni su zbog kršenja epidemioloških mjera nakon što su se preplašili jelena i otrčali u šikaru odakle ih se moralo spašavati, piše BBC.

Obojica su kažnjena s po tisuću australskih dolara jer žiteljima Sydneyja zabranjeno je putovati van granica grada. Naime, u tom je gradu na snazi rigorozni lockdown zbog širenja delta inačice koronavirusa.

“Teško je zakonima se boriti protiv idiota”, rekao je Mick Fuller, ravnatelj Policijske uprave australske savezne države New South Wales.

“Jasno je da su druge ljude bez razloga izložili riziku, a povrh toga, izgubili su se u nacionalnom parku i morali smo važne resurse koje koristimo za borbu protiv pandemije preusmjeriti na njih. Mislim da ih treba biti sram”, dodao je Fuller.

U Sydneyju, gradu s više od 4 miliona stanovnika, koronavirusom je zaraženo 128 ljudi.

Prema policijskom izvještaju, djelatnici policije 30-godišnjaka su pronašli go*og s ruksakom na leđima dok je hodao puteljkom pored ceste Lady Wakehurst Drive u Kraljevskom nacionalnom parku u Otfordu. Četrdesetdevetogodišnjak je pronađen nešto kasnije nakon što se u potragu uključio i helikopter. Taj je muškarac u trenutku kada je pronađen bio djelomično odjeven.

Muškarci su policiji rekli da su se tokom boravka na obližnjoj plaži preplašili jelena te da su zato dali petama vjetra i na koncu završili u šipražju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh