Luda planeta

U Njemačkoj djevojčica od 6 godina dobila kaznu zbog prebrze vožnje

Za posebne dječja Quad vozila, koja ne mogu voziti brže od šest kilometara na sat, nije potrebna vozačka dozvole, a niti registracija takvog vozila, pojasnila je glasnogovornica policije.

Djeca - Man-trailer.com

Djevojčica (6) iz Weimara u Njemačkoj dobila je kaznu zbog brze vožnje manjeg terenskog vozila s četiri kotača (Quad) koji podsjeća na četverocikl. Policija je priopćila da je ona vozila brzinom većom od 6 kilometara na sat, piše Fenix-magazine.

Ovo se dogodilo u nedjelju kada je 40-godišnji otac djevojčice dopustio svojoj 6-godišnjoj kćerkici da vozi Pocketquad ulicama Weimara. A ako je otac vlasnik vozila, on je također dobio kaznu.

– Kazna protiv kćerke ostat će bez posljedica i neće biti provedena – rekla je glasnogovornica policije dodajući kako njen otac neće biti izuzet od kazne. Istaknula je i to da se pravila u javnom prometu također primjenjuju i na Quad vozila.

Vožnja Miniquadom ili Pocketquadom u javnom prometu ne smije biti veća od šest kilometara na sat, a za prekoračenje te brzine stiže kazna za one koji se uhvate u kršenju te odredbe.

Za posebne dječja Quad vozila, koja ne mogu voziti brže od šest kilometara na sat, nije potrebna vozačka dozvole, a niti registracija takvog vozila, pojasnila je glasnogovornica policije, piše “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh