Luda planeta

Nije se ošišao skoro cijelo stoljeće, u rodnom gradu ga smatraju božanstvom

Iako je duga i teška kosa očito više prepreka nego blagoslov, posebno u njegovoj dobi, on će radije zamoliti ljude da mu pomognu svezati kosu umjesto ošišati je

Muškarac, kosa / Screenshot - Youtube

Muškarac iz indijske države Karnataka tvrdi da se nikad u životu nije šišao, a kosu dužu od 7 metara sad mora zamotati na glavu kako bi se uopće mogao kretati.

Tokom karantina mnogi su se žalili jer se nisu šišali sedmica, no ovaj Indijac tvrdi da se nije šišao gotovo cijelo stoljeće. Doddapalliah, 94-godišnjak kojeg u njegovom rodnom gradu Molakalmuruu mnogi poštuju kao božanstvo, mora kosu umotati u divovsku kuglu na vrhu glave i pričvrstiti je krpom da bi se mogao kretati.

Prema viralnom videu Newsflarea, i sam Doddapalliah smatra da je ljudsko božanstvo, te se nikad nije šišao iz straha da će izgubiti taj status.
Iako je duga i teška kosa očito više prepreka nego blagoslov, posebno u njegovoj dobi, on će radije zamoliti ljude da mu pomognu svezati kosu umjesto ošišati je, prenosi Oddity Central.

U kratkom isječku može se vidjeti kako slabašni Doddapalliah trpi bolove dok nekoliko ljudi pokušava raspetljati kosu na vrhu njegove glave za fotografisanje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh