Luda planeta

Roditelji zavirili u tašnu dadilje i tamo ugledali nešto što ih je prestravilo: Brzo su pozvali detektiva

Nisu mogli da vjeruju da su takvu osobu puštali da bude kraj njihove djece.

Dadilja - Dadilja.rs

Nije lako pronaći odgovarajući dadilju za čuvanje djece. Još je teže otkriti onu koja će pored dobre brige prema djeci, htjeti i da nešto skuha ili očisti po stanu.

Jedan otac okačio je na Redditu priču koja je postala viralna, a tiče se upravo spoznaje ko vam zapravo čuva djecu.

Naša bejbisiterka je u kasnim dvadesetim godinama. Pazi na dvoje male djece od 3 i jedne godine, radi između 10 i 20 sati sedmično kod nas. Bili smo od početka zadovoljni s njom. Jednom kad je trebalo da joj platim za smjenu bila je u gužvi oko naše dece, pa me je zamolila da joj samo ubacim novac u tašnu. Kad sam je otvorio primijetio sam ličnu kartu koja uopšte nije odgovarala njenom opisu. Prestravio sam se“, napisao je otac.

Potom je sačekao ženu da dođe kući, pa je njoj ispričao za slučaj. Jednostavno, ona lična karta koju im je dala kad su je unajmili nije se poklapala sa ovom.

Bila je od početka sjajna s djecom, nismo željeli da je otpustimo, ali imala je lažnu ličnu kartu. Dogovorili smo se da unajmimo privatnog detektiva koji će ispitati cijelu stvar“, napisao je otac.

Detektiv je otkrio da je djevojka sasvim na mjestu, već je lažnu ličnu kartu koristila kako bi imala neke povoljnosti tokom studentskog života i smještaja.

Bračni par nije želio da otkrije dadilji da je provjeravana, ali je trogodišnji sin čuo kako pričaju o tome, pa ih je “otkucao”.

Žena je bila bijesna, a mi smo se osjećali jako loše. Rekla nam je da nije naša stvar zašto ima dvije lične karte, kao i da je bilo bezobrazno što sam joj preturao po torbi, kao i da smo mogli samo da je pitamo o čemu se radi“, dodao je otac.

Ovaj slučaj na Redditu pokrenuo je lavinu komentara u kojima su ljudi bili veoma podijeljeni. Jedni su tvrdili da je bračni par postupio pravilno, dok su drugi pisali da je otac pretjerao što je zvao detektiva, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh