Luda planeta

Mačak je prešao 20 kilometara kako bi se vratio porodici koja ga je odbacila

Krajem drugog mjeseca ovaj mačak je ostao bez doma. Njegova porodica ga je dovela u sklonište i ostavila.

Mačak - iizcat.com

Mačak Toby nije znao šta je loše napravio i zašto se sada nalazi u nekoj čudnoj prostoriji i u nekom kavezu te nije znao gdje je nestala njegova voljena porodica.

Toliko su mu jako nedostajali da je odlučio pobjeći i pronaći ih. Nakon što je prešao više od 20 kilometara i ponovno pronašao svoju izgubljenu porodicu, nije znao šta će mu se dogoditi. Sav sretan što je opet s njima nije ni sanjao da će ga opet odvesti u sklonište, piše “Index“.

Ovaj put ga nisu htjeli ostaviti, nego uspavati jer nisu željeli da im se vrati. Javno sklonište je odbilo uspavati mačka i kontaktirali su Društvo za prevenciju okrutnosti nad životinjama, koje je odmah pristali uzeti Tobyja.

Toby je pregledan od veterinara i ustanovljeno je da ima upalu gornjih dišnih puteva te je pozitivan na mačju sidu. Mačke s ovom bolešću mogu poživjeti dugo, ali potrebno im je malo više pažnje. Tobyjeva priča se proširila po društvenim mrežama i ljudi su se počeli javljati sa željom da mu pruže ljubav i dom.

Mačak je udomljen prošli petak, a u svojoj novoj porodici ima još dva mačka i odmah im je svima pokazao koliko je dobar i drag. Vrlo brzo se oslobodio i zauzeo krevet, ali njegovoj novoj porodici to ne smeta jer znaju da nakon svega što je prošao zaslužuje sve što poželi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh