Luda planeta

Ruski pijanista pokazao “bombu” iz busa zbog koje je Bregana bila u blokadi

Slovenska policija detaljno je opisala što se jutros događalo na graničnom prijelazu Bregana koji je satima bio blokiran za sav promet te zbog čega je izbila panika.

Andrey Gugnin - Facebook

A u isto je vrijeme i mladi ruski pijanista na svom Facebook profilu napisao šta se dogodilo te je objavio sliku uređaja za koji su policajci mislili da je bomba. Radi se o bluetooth uređaju, odnosno pedali za iPad koja okreće notne stranice.

Andrey Gugnin je na svom Facebook profilu napisao kako je danas zadržan na granici Slovenije i Hrvatske, da su ga bacili na tlo s licem prema dolje i ruke stavili na iza leđa.

“Moju djevojku su ispitivali posebno i nisu joj dozvolili da me vidi. Ona je zvala ruski konzulat u Ljubljani, ali rekli su joj da trenutno ne mogu ništa učiniti jer policija još ništa ne govori. Više od dva sata držali su me s lisicama na rukama bez ikakvog objašnjenja.

Русский текст о том, как меня сегодня задержала полиция — ниже. I was held on the border between Slovenia and Croatia….

Gepostet von Andrey Gugnin am Freitag, 27. Dezember 2019

Problem je bio što policija nije imala pravo ni dozvolu otvoriti moju prtljagu, već su morali čekati stručnjake iz Ljubljane.

Kada su shvatili da moja pedala nije bomba, uputili su mi izvinjenje, ponudili me kahvom, objasnili mi i pokazali zašto su mislili da se radi o opasnoj napravi… Da budem iskren, i sam bih pomislio da je to bomba da sam bio u njihovoj poziciji”, napisao je između ostalog Gugnin, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh