Luda planeta

Taksista vožnju od pet minuta naplatio skoro 1.000 dolara!

Turista koji je posjetio Novi Zeland ostao je bijesan nakon što mu je taksista naplatio 950 dolara za petominutnu vožnju u Wellingtonu.

Taxi - Likaclub.eu

Što je najgore, pošto je napustio auto vozač je pobjegao, tako da nije ni uspio da vidi koje taksi udruženje je u pitanju.

Kako kaže, taksista je imao licencu na prednjem sjedištu i ništa “nije ukazivalo na to da će nešto poći po zlu”.

Iako je na taksimetru pisalo da je vožnja 10 dolara, taksista je brzo zaklonio taj iznos i rekao im 950 dolara! Ispostavilo se da je u pitanju firma Taxi Wellington, ali tamo ga je sačekalo novo iznenađenje – taksita kojeg je pominjao nije njihov radnik.

Potom je saznao da Welligton ima sličan problem kao i mnogo naši gradovi, pa tako postoji desetak taksista koji neovlašteno saobraćaju gradskim ulicama pod imenom poznatih taksi-firmi.

Sličan incident nedavno se dogodio i u Parizu kada je taksista pokušao da naplati vožnju po pet puta većoj cijeni od 247 eura, pa se još i razbjesnio kad su tajlandski turisti odbili da mu plate. Na kraju su se dogovorili da mu daju 200 eura samo da bi ih pustio iz automobila. Inače, regularna cijena od aerodroma do centra Pariza je 50 eura.

Postoji čak i snimak tog incidenta:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh