Luda planeta

Koleginici je za vjenčanje poklonila 127 eura, a onda joj mlada poslala PORUKU. Zbog toga gošća TRAŽI NOVAC NAZAD!

Vjenčanje bi trebalo da bude najljepši dan u životu svakog para. Ipak, neki na njega gledaju kao na način da dobro i brzo zarade.

Vjenčanje - Ilustracija/z1035.com

Takav jedan slučaj dospio je i na internet, kada je mlada, koja je prethodno sve goste obavijestila da pokloni moraju da budu isključivo novčane prirode, maltene izvrijeđala bivšu koleginicu koja joj je u kovertu stavila 100 funti, što je oko 127 eura, piše “Mumsnet”.

Iako je prosjek za novčani poklon u Velikoj Britaniji između 50 i 70 funti, mlada je bila razočarana i poslala je mail koleginici:

– Jako smo se iznenadili kada smo vidjeli da tvoj novčani doprinos nije u skladu sa dobrim željama mladencima na naš veliki dan, s obzirom na tvoj položaj. Ako želiš to da ispraviš, rado ćemo primiti izmjene u količini novca – otkrila je Britanka dio maila.

Ona je istakla i da nije mladina bliska prijateljica, već samo bivša koleginica, sada samo poznanica, i potražila savjet drugih ljudi kako da reaguje na ovu šokantnu situaciju.

Djevojka je objasnila i da dio ‘s obzirom na tvoj položaj’ vjerovatno ukazuje na njeno nedavno unaprijeđenje, iako joj nije jasno kakve to veze ima sa cifrom koju je odvojila za njeno vjenčanje. Nakon objave, komentari su počeli samo da se nižu, a većina uključuje savjet da poništi i taj ček na 100 funti, kako bezobrazna mlada ne bi dobila ništa, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh