Svijet

DVOJICA 12-GODIŠNJAKA PROGLAŠENA KRIVIM ZA UBISTVO! Postali najmlađe osuđene ubice u državi

Dvojica 12-godišnjaka proglašena su danas krivim za ubistvo Šona Sisahaija u novembru u Vulverhemptonu…

Sudski čekić - N24.ba

Dvojica 12-godišnjaka proglašena su danas krivim za ubistvo Šona Sisahaija u novembru u Vulverhemptonu, čime su postali najmlađe osuđene ubice u Velikoj Britaniji. Prošlog novembra, kada se sukob dogodio, Sisahai nije bio poznat optuženima, koji su tvrdili da je od njih tražio da se povuku sa klupe u parku, prenosi Gardijan, piše srbija danas.

Tada ga je jedan od dječaka posjekao mačetom po nogama i probio mu srce, dok ga je drugi navodno udarao pesnicama po glavi. Na sudu je navedeno da je Sisahai zadobio povrede leđa i nogu, frakturu lobanje i ranu od mačete dubine 23 centimetra koja mu je prorezala desno plućno krilo.

Jedan od osuđenih dječaka je priznao da je posjedovao mačetu, ali je okrivio svog saoptuženog da je usmrtio žrtvu.

Obojica dječaka su negirali ubistvo i okrivili su jedan drugog za smrtonosne povrede.

Poroti je rečeno da Sesahai i njegovi prijatelji “nisu bili nasilni, niti učinili bilo šta da uvrede” dvojicu optuženih koji su lutali ulicama sa velikom mačetom ijnapada.

Sisahai, porijeklom sa Kariba, živio je u Birmingemu, pošto je otputovao u Veliku Britaniju da bi liječio kataraktu.

Izvor: Tanjug


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh