Svijet

Automobilom udarila u jahting klub u kojem se održavala dječija rođendanska zabava: Poginuli brat i sestra, više osoba teže povrijeđeno

Povrjeđenim u incidentu ukazana je prva pomoć na licu mjesta.

Dvoje djece je poginulo, a troje djece i šest odraslih osoba teško povređeno kada je žena, za koju se sumnja da je bila u alkoholisanom stanju, automobilom udarila u jahting klub u blizini Detroita, gde je u toku bila dječja rođendanska žurka, izjavio je šerif mičigenskog okruga Monro, Troj Gudnof.

Šerif je rekao da su osmogodišnja djevojčica i njen petogodišnji brat poginuli na licu mjesta kada je 66-godišnja žena vozilom uletela 7,6 metara unutar zgrade jahting kluba Swan Creek u mjestu Berlin, oko 48 južno od Detroita.

Troje djece i šest odraslih osoba prevezeni su u okružne bolnice helikopterima i vozilima hitne pomoći sa povredama opasnim po život, rekao je Gudnof.

Ostalima koji su povrijeđeni u incidentu ukazana je prva pomoć na licu mjesta, a neki su privatnim vozilima prevezeni u bolnicu, javlja AP.

Gudnof nije identifikovao ženu koja je upravljala vozilom, ali je rekao da je privedena i zadržana u zatvoru okruga Monro, pod sumnjom da je upravljala motornim vozilom u alkoholisanom stanju i usmrtila dvije osobe.

Naveo je da vlasti imaju informacije da je žena možda bila u obližnjoj taverni prije incidenta, dodajući da je policija zatvorila lokal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh