Svijet

Oglasio se Bajden nakon usvajanja zakona o stranoj pomoći: “Jasna poruka o američkom vodstvu u svijetu”

Pozvao je Senat da što prije ove zakone usvoji, da se može brzo poslati oružje i oprema u Ukrajinu

Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) u saopćenju je poručio da usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje “jasnu poruku” o američkom vodstvu svijetu.

– Danas su članovi obje stranke u Predstavničkom domu glasali za unapređenje interesa naše nacionalne sigurnosti i slanje jasne poruke o moći američkog vodstva na svjetskoj sceni. U ovoj kritičnoj tački prekretnice, okupili su se da odgovore na poziv historije, donoseći hitno potrebne zakone o nacionalnoj bezbjednosti za koje sam se mjesecima borio da ih osiguram – rekao je Bajden.

Pozvao je Senat da što prije ove zakone usvoji i pošalje na njegov stol kako bi ih mogao potpisati da se može brzo poslati oružje i oprema u Ukrajinu.

Nakon više mjeseci političkih borbi Predstavnički dom Američkog kongresa je usvojio paket od 95 milijardi dolara koji predviđa oko 60 milijardi dolara pomoći za Ukrajinu, 26 milijardi za Izrael i oko 10 milijardi za područje Indo-Pacifika. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh