Svijet

ZELENSKI ČESTITAO BAJRAM UZ EMOTIVNU PORUKU: MNOGI MUSLIMANI PRAZNIK DOČEKUJU U ROVOVIMA

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je svim muslimanima u Ukrajini, ali i ostatku svijeta čestitao Ramazanski bajram.

Kako se sveti mjesec ramazan došao kraju, svim muslimanima u Ukrajini i širom svijeta želim blagoslovljen Ramazanski bajram, mir za svaku porodicu i sigurnost za sve narode – poručio je Zelenski.

Osvrnuo se na patnju ukrajinskih muslimana, s posebnim pažnjom na borce koji su na prvim linijama.

Već treću godinu zaredom muslimani u Ukrajini obilježavaju ovaj veliki praznik usred sveobuhvatne ruske agresije, pri čemu mnogi od njih brane svoje najmilije i svoju zemlju u rovovima, a mnogi trpe stalna ruska poniženja. Naše su misli također s krimskim Tatarima, koji pate zbog zla ruske okupacije Krima i suočavaju se s represijom – istakao je Zelenski.

Na kraju je zaželio mir za ukrajinski narod, ali i za sve one koje pate od rata.

Neka ovogodišnji Ramazanski bajram približi mir svima koji pate od rata. Nadamo se da će zajedništvom svih normalnih ljudi širom svijeta pouzdani mir prije doći za Ukrajinu i svaki narod koji mir želi – zaključio je Zelenski. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh