Svijet

ŠOKANTAN SNIMAK IZ SUDNICE: Usred suđenja izvadio pištolj i počeo pucati na ubicu VIDEO

Zastrašujući snimak stiže nam iz Brazila.

Tokom suđenja muškarac je izvadio pištolj i ispucao šest metaka u pravcu optuženog koji se tereti da je ubio njegovog oca.

Snimak nadzorne kamere iz sudnice u São José do Belmonteu u Brazilu prikazuje Cristiana Alvesa Terta (27) kako otvora vatru u pokušaju da ubije Francisca Cleidivalda Mariana de Mouru kojem se u tim momentima sudilo za ubistvo Tertinog oca.

Terto je optuženiku prišao iz stražnjeg dijela sudnice, a zatim počeo pucati iz neposredne blizine.

Dok je Terto prolazio pored ostalih prisutnih u sudnici, kada je izvadio pištolj, jedna žena ga je pokušala spriječiti, ali bezuspješno. Zatim je počela nevjerovatna “potjera” za optuženikom.

Terto je gađao jako nepracizno, što se na snimku i vidi, pa je na kraju pokušao kundakom pištolja da povrijedi Mouru.

Ovaj napad se dogodio u novembru prošle godine, a snimak je objavljen tek u utorak.

Nema pouzdanih informacija koliko je metaka završilo u tijeli žrtve, ako je uopće ijedan. Jedino što se zna jeste da je Moura već otpušten iz bolnice.

Nakon incidenta, Moura je prevezen u lokalnu bolnicu prije nego što je prebačen u veću ustanovu u Serra Talhadi na liječenje povreda.

Sukobu je prethodio obračun na imanju uslijed čega je Moura ustrijelio i usmrtio Tertovog oca Alvesa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh