Svijet

Dva maloljetnika nasmrt izbola ženu u Australiji, jedan priznao ubistvo

Jedan od tinejdžera optuženih za ubistvo Britanke priznao je krivnju za ubistvo. 41-godišnja Britanka Emma Lovell, porijeklom iz okolice Ipswicha, nasmrt je izbodena 26. decembra 2022. tokom provale u njezin dom u Australiji.

Emma Lovell - Facebook

Lovell je emigrirala iz Ipswicha sa svojim kćerima i suprugom Leejem, koji je također povrijeđen u napadu. Dvojica tinejdžera, koji nisu imenovani jer su za vrijeme napada imali 17 godina, optužena su za četiri kaznena djela, piše BBC.

Danas se jedan od njih na Vrhovnom sudu u Brisbaneu izjasnio krivim za provalu, ubojstvo i napad koji je rezultirao tjelesnim povredama, s obzirom na to da je povrijedio i supruga žrtve. Sada ima 18 godina, zadržan je u pritvoru, a presuda će mu biti izrečena u maju. Drugi mladić se još nije izjasnio o krivnji. prenosi n1

“Emma je povezivala našu porodicu. Bila je tako lijepa osoba. Svi smo jednostavno shrvani zbog njezina gubitka. To je besmisleno. Ne znam zašto ljudi to rade”, rekao je Lee odmah nakon napada, a prenosi Sky News.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh