Svijet

Brazilski predsjednik: Ono što Izrael radi nije rat, to je genocid

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva ustrajao je u optuživanju Izraela za genocid nad Palestincima u Gazi, nakon što je nedavno izazvao diplomatsku krizu usporedivši izraelsku ofanzivu protiv Hamasa s holokaustom.

Ono što država Izrael radi nije rat, to je genocid, jer ubija žene i djecu”, rekao je Lula tokom ceremonije u Rio de Janeiru, nakon što ga je Izrael u ponedjeljak proglasio “personom non grata” zbog navođenja iste ocjene.

Brazilski lider, koji je reagovao prvi put nakon kontroverzije koju je pokrenula njegova usporedba izraelske ofanzive s nacističkim holokaustom, ostao je pri svom stajalištu, opetovano ističući pojam genocid.

“To je genocid. Postoje hiljade djece mrtve i hiljade nestalih. Ne umiru vojnici, nego žene i djeca u bolnici. Ako ovo nije genocid, ne znam šta je genocid”, rekao je Lula,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh