Svijet

Rezultati ankete: 86% Amerikanaca misli da je Biden prestar za još jedan mandat

Prema anketi koju je proveo abcnews 86% Amerikanaca smatra da je Biden (81) prestar da odsluži još jedan predsjednički mandat. 59% Amerikanaca smatra da su i Biden i Trump (77) prestari za predsjedničku ulogu, a 27% smatra da je samo Biden prestar.

Trump i Biden - Reuters

Postoji velika razlika u tome kako stranke vide svoje kandidate. 73% demokrata smatra da je Biden prestar da bude predsjednik, dok samo 35% republikanaca smatra da je Trump prestar za tu ulogu. 91% neopredijeljenih glasača misli da je Biden prestar da bude predsjednik, a 71% ih misli isto za Trumpa.

Zabrinutost Amerikanaca starijom dobi predsjedničkih kandidata značajno se povećala od rujna kad je provedena prošla takva anketa.

Prije četiri dana objavljeno je da je Biden zadržao povjerene dokumente koje nije smio. 38% Amerikanaca smatra da je trebao biti kažnjen za zločin, 34% smatra da nije, a 28% je neodlučno.

Trump je bio optužen za čuvanje dokumenata nakon što je završio s predsjedničkom dužnosti. Jedna od četiri tužbe još traje. Bivši predsjednik poriče svu krivnju.

Osim mišljenja o dobi predsjedničkih kandidata, anketa je uključivala i pitanja o tome kojem kandidatu glasači više vjeruju po pitanju nekih problema. Amerikanci smatraju da će se Trump bolje suočiti s problemima kriminala, ekonomije i inflacije, a Bidenu vjeruju po pitanjima pobačaja, zdravstvenog sistema i klimatskih promjena. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh