Svijet

London: Devet osoba u bolnici nakon napada kiselinom

Devet osoba, uključujući djecu i policajce, prevezeno je u bolnicu nakon što je na njih u južnom Londonu bačena “korozivna tvar”, objavila je londonska policija.

Muškarac je viđen kako bježi nakon strašnog incidenta na aveniji Lessar u Lambethu, naveo je BBC.

Žena (31) i njene dvije kćeri (osam i tri godine) prebačene su u bolnicu na liječenje. Tri druge osobe, za koje se vjeruje da su im pritekli u pomoć, također trebaju ljekarsku pomoć. Lakše povrede su zadobila i tri policajca koja su intervenisala nakon napada, prenosi Index.

Napadač još nije uhapšen. U potrazi se koriste i policijski helikopteri, a u njoj učestvuje i saobraćajna policija.

Policija je upozorila javnost da se ne približavaju muškarcu koji je napao ženu i dvije djevojčice.

Muškarac imena Abdul Shokoor Ezedi iz Newcastlea posljednji je put viđen na Caledonian Roadu u sjevernom Londonu ranije danas, kazali su iz policije. Automobil koji je učestvovao u napadu pripada njemu.

U međuvremenu je objavljena i snimka napada sa nadzornih kamera.Vozačica autobusa Shannon Christie koja je vidjela napad rekla da je spasila trogodišnju djevojčicu koja je tokom napada “bačena iz automobila”. Christie je dodala da je napadač bio obučen u crno te da je stekla dojam da je poznavao žrtve,pišu Vijesti

“Čula sam prasak i kako neko zove upomoć. Istrčala sam van i vidjela kako taj muškarac dijete baca na pod. Zatim ju je podigao i ponovno bacio na pod. U tom sam trenutku potrčala prema njoj i zgrabila je te je odvela”, rekla je Christie.

Jedna je žena BBC-u rekla da je 31-godišnja žena više puta rekla “ne vidim” te da je svom partneru rekla da donese bocu vode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh