Svijet

Netanyahu prkosi sudu u Hagu: Optužbe nazvao smiješnim, Hamas opisao kao nove naciste

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu govorio je o presudi Međunarodnog suda u Hagu te je izjavio kako će Izrael prije svega djelovati u skladu sa onim što je potrebno za njegovu sigurnost.

Benjamin Netanyahu - Screenshot

Iako je Međunarodni sud u Hagu jasno naglasio kako Izrael u narednih 30 dana mora učiniti sve kako bi spriječio genocidne radnje, Netanyahu je rekao kako će Izrael nastaviti s aktivnostima koje prema njegovom mišljenju štite sigurnost države.

Također, u svom govoru, Netanyahu se govorio i o Kataru te je iznio niz kritika na račun ove zemlje.

“Katar je domaćin liderima Hamasa. Oni također finansiraju Hamas. Imaju utjecaj na njih. Oni su se postavili kao posrednici. Pa molim vas, samo naprijed, neka budu tako dobri i vrate naše taoce”, poručio je izraelski premijer.

Optužbe o genocidu izraelski premijer opisao je kao smiješne, a pripadnike Hamasa nazvao je novim nacistima.

“To dokazuje da mnogi u svijetu nisu naučili ništa iz holokausta. Sudski spor služi interesima Hamasa. Nikada nećemo oprostiti ono što su čudovišta iz Hamasa učinili našim sinovima i kćerima”, ističe Netanyahu.

Na kraju, izraelski premijer je rekao kako Izrael mora biti jak i odlučan te uzvratiti na optužbe.

“Jevrejska država ustala je iz pepela Holokausta kako i osigurala odbrambenu moć jevrejskog naroda. Niko nam neće uzeti to pravo. Ako Izrael ne uništi Hamas, sljedeći pokolj je samo pitanje vremena”, zaključio je Netanyahu. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh