Svijet

Snažan potres jačine 6,4 pogodio Pakistan i Afganistan

Snažan potres magnitude 6,4 pogodio je dijelove Pakistana i Afganistana u četvrtak, šireći strah u gradovima i prisilivši stanovnike da bježe na sigurno, rekli su dužnosnici.

potres - Nezavisne

Epicentar potresa bio je na dubini od 206 kilometara u planinama Hindukuš u afganistanskoj pokrajini Badahšanu koja graniči s Pakistanom, Kinom i Tadžikistanom, objavio je američki geološki institut.

Podrhtavanja su natjerala ljude da u panici istrče, neki su vrištali od straha i tražili spas na otvorenom.

“Bilo je zastrašujuće. Čini mi se da je netko gurao zidove kuće. Svi smo istrčali van”, rekla je Sumaira Kan, majka troje djece u planinskoj regiji Mansehri u sjeverozapadnom Pakistanu.

Nema izvješća o gubicima života ili šteti na imovini neposredno nakon potresa, rekao je Anvar Šehzad iz pakistanske spasilačke agencije za dpa.

“Naši timovi su u stanju pripravnosti i u kontaktu smo s našim ekipama u udaljenim regijama”, rekao je Šehzad iz grada Pešavara.

U prošlogodišnjem potresu jačine 6, 5 stupnjeva koji je pogodio Pakistan i Afganistan poginulo je najmanje 13 ljudi, a više od 100 je ranjeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh