Svijet

Sanjao zlato ispod kuće pa iskopao rupu u kuhinji: Potraga na kraju završila katastrofalno

Čovjek je izgubio život nakon pada u rupu duboku gotovo 40 metara koju je sam iskopao u svojoj kuhinji, uvjeren da se ispod nje krije zakopano zlato.

Joao Pimenta da Silva tragično je pao u veliku jamu koju je iskopao u petak (5. januara) dok je, navodno, pokušavao ukloniti vodu i blato. Susjedi tvrde da je 71-godišnjak bio opsjednut idejom o zakopanom blagu ispod svog imanja te je više od godinu dana pokušavao iskopati zlatno blago. Umirovljenik je angažirao ljude da mu pomognu u kopanju, plaćajući im do 80 funti kako bi im pomogao u probijanju tunela kroz svoju kuhinju u kući u brazilskoj državi Minas Gerais.

Jedan susjed, Arnaldo da Silva, izjavio je lokalnim medijima: “João je proveo više od godinu dana kopajući rupu i angažirao je mnogo ljudi da obave radove na iskapanju. Počeo je plaćati 70 brazilskih reala (11,30 funti) dnevno dok je rupa još bila plitka, ali što je dublje išao to su troškovi više rasli. Na kraju je platio oko 80 funti svakome tko je ušao u rupu i pomogao ukloniti zemlju.”

Joao je tvrdio da ga je posjetio ‘duh’ u snu, obavijestivši ga da se blago nalazi ispod stijene pod podom njegove kuhinje. Unatoč upozorenjima susjeda o opasnostima, Joao je zanemario njihovu zabrinutost. U petak je, nažalost, pao u rupu duboku gotovo 40 metara, ekvivalentnu visini zgrade od 12 katova. Hitna služba nije uspjela spasiti njegov život, prenosi LADBible.

Tragičan kraj

Lokalni mediji izvještavaju da se vjeruje da se Joao poskliznuo na drvenu platformu blizu vrha dok je pokušavao izaći nakon što je izvukao vodu i blato, što ga je odvelo do smrti.

Vatrogasci su izvadili njegovo tijelo i utvrdili ozljede glave, slomljene noge i druge prijelome kostiju. Fotografije rupe snimljene od strane vatrogasaca prikazuju zastrašujuću scenu.

De Miranda, drugi narednik vatrogasne postrojbe Minas Geraisa, rekao je da Joao vjerojatno ima iskustva s iskapanjem i da je vjerojatno imao stručnu pomoć, iako je njegova oprema bila ‘arhaična’ i ‘domaća’. Dodao je da je tunel izgledao kao nešto izvanzemaljsko i da je Joao iznimno iskusno iskopao savršeni cilindar od 40 metara dubine, prenosi klik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh