Svijet

Ovo je najsretnija zemlja u Evropi

Evropska agencija za statistiku (Eurostat) objavila je podatke godišnjeg istraživanja “indikatora kvaliteta života…

Evropska agencija za statistiku (Eurostat) objavila je podatke godišnjeg istraživanja “indikatora kvaliteta života”, po kojima se Austrija našla na prvom mjestu, dok su Njemačka i Bugarska najmanje sretne zemlje Evropske unije.

Austrija je ostvarila ukupnu ocjenu od 7.9 od 10, a anketiranje u Nemačkoj pokazalo je rezultat od 6.5, u odnosu na 7.1 u prošlogodišnjem istraživanju o podacima za 2021. godinu, javlja Independent.

Evrostat je saopćio da državljani EU ocjenjuju da su uglavnom zadovoljni zadovoljni svojim životom, s prosječnom ocjenom 7.1.

Poljska, Finska i Rumunija zauzele su zajedničko drugo mjesto s 7.7 poena, dok prema podacima, Italija, Španija i Francuska kreću oko prosjeka, s ocjenom 7.1, dok je Bugarska jedina zemlja Evropske unije čiji je rezultat bio ispod 6.

– Interesantno je vidjeti da su neke zemlje koje se povezuju sa niskim prihodima u nedavnoj prošlosti, kao što su Rumunija i Poljska, među zemljama u kojima je zadovoljstvo životom najveće”, saopćio je Eurostat, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh