Svijet

Netanyahu zaprijetio Libanu: Mogao bi Bejrut postati nova Gaza

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zaprijetio je Libanu da će njegov glavni grad Bejrut postati kao Gaza ukoliko bi se paravojna grupa Hezbolah uključila u rat protiv njegove zemlje.

Od početka agresije na Pojas Gaze bilo je stalne razmjene vatre preko granice između izraelske vojske i boraca Hezbollaha koji su inače saveznici Hamasa.

Moćni čelnik pomenute grupe je ranije uputio niz prijetnji Tel Avivu, ali nije najavio sveopšti rat.

Ako bi se to dogodilo, Hezbolah će “svojim rukama pretvoriti Bejrut i Južni Liban, nedaleko odavde, u Gazu i Kan Younisa”, rekao je Netanyahu.

“Odlučni smo da donesemo pobjedu,” rekao je izraelski premijer tokom susreta s rezervistima u bazi na sjeveru Izraela,pišu Vijesti

Inače, Netanyahu je danas telefonski razgpovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, objavila je Bijela kuća. Detalji razgovora do sada nisu objavljeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh