Svijet

Velika eksplozija na Nijagarinim vodopadima: Dvoje poginulo, granični prijelazi između SAD i Kanade zatvoreni

Guverner države Njujork je potvrdio da je došlo do incidenta, te da vlasti pomno prate situaciju

eksplozija na Nijagrinim vodopadima - Platforma X

Na Mostu “Duga” kod Nijagarinih vodopada zatvoren je sav saobraćaj zbog eksplozije vozila ispred granične inspekcije na američkoj strani, javlja “Niagara Gazette”.

FBI je situaciju opisao kao “veoma opasnu”. Vozilo je eksplodiralo na mostu koji povezuje SAD i Kanadu, a pojavili su se i prvi snimci s mjesta događaja.

Kako prenosi “FOX News”, dvije osobe koje su se nalazile u automobilu su stradale.

Guverner države Njujork je potvrdio da je došlo do incidenta, te da vlasti pomno prate situaciju.

Lokalni mediji prenijeli su ranije da su sva četiri međunarodna granična prijelaza između SAD i Kanade u zapadnom Njujorku zatvorena zbog incidenta.

Kako javlja “Niagara Gazette”, putujući niz ulicu Nijagara, automobil je odjurio u pogrešnom pravcu u kabine za inspekciju, gdje je došlo do eksplozije.

Patrolni automobili koji predstavljaju više lokalnih policijskih snaga nalaze se na licu mjesta nakon incidenta koji se dogodio u 11:20 sati po lokalnom vremenu.

Dva svjedoka koja su bila prisutna na tom području kada se incident dogodio izjavila su da su čuli jaku buku koja je zvučala kao eksplozija i da su vidjeli oblak dima u blizini inspekcijske stanice neposredno prije nego što je policija stigla na lice mjesta. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh