Svijet

U napadu na Gazu ubijena članica WHO-a, njen suprug i šestomjesečna beba

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) saopćila je da je članica njihovog tima Dima Abdullatif Mohammed Alhaj (29) ubijena zajedno sa svojim mužem, šestomjesečnim sinom i njena dva brata u napadu na Gazu.

Dima Abdullatif Mohammed Alhaj - Facebook

Iz WHO-a su saopćili da je ubijena nakon izraelskog raketnog napada na kuću njenih roditelja koja je služila kao sklonište.

“Dima je bila cijenjen član ureda WHO-a za okupiranu palestinsku teritoriju, radeći od decembra 2019. godine kao administrator za pacijente u Centru za rekonstrukciju udova u Gazi. Ovaj srceparajući gubitak je tragedija za sve koji su poznavali Dimu i za cijelu porodicu WHO-a. Tugujemo sa njenim roditeljima, a našu zajedničku ljubav i tugu dijelimo sa Diminom majkom, ocem, rođacima i prijateljima koji sada trpe nivo bola koji ne možemo ni da shvatimo”, naveli su.

Poručili su da smrt nje i ostalih članova WHO-a neće i ne smije biti zaboravljena. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh