Svijet

Porodice zarobljenih Izraelaca marširaju prema Jeruzalemu, kritiziraju Netanyahua

Obitelji Izraelaca koje Hamas drži kao taoce započele su danas petodnevni marš od Tel Aviva do Jeruzalema tražeći od vlade da učini više kako bi osigurala njihovo oslobađanje.

Benjamin Netanjahu - NBC news

Premijer Benjamin Netanyahu na meti je žestokih kritika nekih obitelji jer ne čini više kako bi osigurao oslobađanje talaca.

“Zahtijevam od Benjamina Netanyahua i kabineta da nam daju odgovore i nešto poduzmu”, rekla je Shelly Shem Tov, čiji je 21-godišnji sin Omer odvučen u Gazu prije pet tjedana. Vjeruje se da su borci Hamasa zarobili oko 240 talaca tijekom svog napada na južni Izrael 7. listopada, a zarobljenici su bili u dobi od devet mjeseci do 85 godina.

“Ne osjećam se kao da smo u dobrim rukama. Ne osjećamo se kao da dobivamo dovoljno informacija. Pali smo u mrak. Želimo odgovore. Nemam rješenje, ali nije moj posao da tražim rješenje. Moj je posao zahtijevati natrag svoju obitelj”, rekao je Amit Zach, nećak 72-godišnjeg taoca Adina Moshea.

Držeći slike zarobljenika, gomila je skandirala “Vratite ih kući odmah”. Hamas je dosad oslobodio četiri taoca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh