Svijet

Izrael ponovo izveo napad na bolnicu Al Šifa u Gazi, velika šteta nanesena odjelu intenzivne njege

Izraelska vojska izvela je u nedjelju popodne još jedan napad na bolnicu Al Šifa u Pojasu Gaze, nanijevši značajnu štetu odjelu intenzivne njege, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, javlja Anadolu.

Portparol ministarstva Ashraf Al Kudra (Al-Qudra) rekao je da je drugi napad izraelske vojske nanio značajnu štetu zgradi odjela intenzivne njege.

Kardiološka jedinica bolnice teško je oštećena u jutarnjim satima u napadu izraelske vojske.

Al Kudra je saopštio da je “velika šteta pričinjena na zgradi intenzivne njege u medicinskom kompleksu Al Šifa, zapadno od grada Gaze, kao rezultat ponovnog gađanja izraelske vojske.”

– Okupatori su nedavno ciljali niz ljudi dok su pokušavali napustiti Al Šifu – rekao je Al Kudra.

Prema palestinskim medicinskim izvorima, izraelska vojska okružila je bolnicu od subote i puca na sve koji se kreću. Navodi se da je medicinski kompleks uglavnom van funkcije i da mu ponestaje medicinske opreme i potrepština.

Al Kudra je naglasio da je “hitna intervencija neophodna za situaciju u medicinskom kompleksu Al Šifa, inače će izgubiti više ranjenih pacijenata”.

Prethodno je generalni direktor bolnica u Pojasu Gaze Muhamad Zakut (Muhammad Zaqout) upozorio da su životi oko 650 pacijenata, među kojima 36 djece ugroženi zbog katastrofalne situacije u bolnici Al Šifa.

Bolnica Al Šifa i njena okolina, kao i druge bolnice u Pojasu Gaze, posljednjih su dana stalno na meti izraelske vojske, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh