Svijet

Izrael demantovao SAD: Nećemo obustaviti napade na Gazu na četiri sata

Vlasti SAD danas su plasirale informaciju kako je Izrael navodno prihvatio da svaki dan na četiri sata obustavi bombardovanje Gaze, no čini se da od toga neće biti ništa.

Glasnogovornik IDF-a potvrdio je kako vojska ove zemlje planira isključivo “taktičke, lokalne pauze za humanitarnu pomoć, koje su ograničene u vremenu i području,” kao odgovor na današnju tvrdnju o prekidu vatre iz Bijele kuće.

Richard Hecht rekao je novinarima da su planirane pauze nastavak izraelske politike humanitarnog koridora, a koje podrazumijevaju četverosatni prozori kako bi se omogućilo civilima da putuju od sjevera do juga Gaze, koji je relativno sigurniji i prima humanitarnu pomoć.

“Vidimo ljude kako se sele, desetine hiljada iako postoji pritisak Hamasa da ih ne pusti”, kazao je Hecht, dodajući da IDF to planira proširiti i činiti više.

Napadi na Gazu traju više od mjesec dana, a u njima je do sada na najgnusniji način ubijeno preko 10 hiljada civila,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh