Svijet

UNRWA upozorava: ‘Vrije na Zapadnoj obali’

Čelnik Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) upozorio je da bi rat u Gazi mogao dovesti do daljnjih sukoba na drugom palestinskom teritoriju, Zapadnoj obali.

Philippe Lazzarini rekao je da Zapadna obala “vrije” od napetosti zbog redovitih napada izraelskih snaga na taj teritorij, pogoršavajući ionako vrlo zategnut odnos između Zapadne obale i Izraela.

Osam Palestinaca poginuli su u najnovijem izraelskog napada na izbjeglički kamp u Jeninu, prema dužnosnicima.

To je primjer jednog od mnogih nedavnih napada na Zapadnu obalu koje je izveo Izrael, u ovom slučaju, kako bi srušio obiteljsku kuću buldožerima (česta praksa izraelskih snaga) i uhitio one za koje tvrdi da su povezani s Hamasom.

Govoreći o Gazi, Lazzarini je rekao da postoji potreba za značajnom i kontinuiranom humanitarnom pomoći, uključujući gorivo.

Rekao je da je pomoć koja stiže preko Rafaha “neadekvatna”, dodajući da treba otvoriti sve prijelaze u Gazu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh