Svijet

Izrael potvrdio: Ponovno smo napali izbjeglički kamp u Gazi

Izraelske odbrambene snage (IDF) su potvrdile da su eksplozije u naselju Falluja u izbjegličkom kampu Jabalia posljedice novog zračnog napada.

Gaza - Reuters

“Ranije danas su borbeni zrakoplovi IDF-a na temelju preciznih obavještajnih podataka napali Hamasov zapovjedni i kontrolni kompleks u Jabaliji. Tijekom napada smo eliminirali Hamasove teroriste”, priopćio je IDF, a prenosi CNN.

“Hamas namjerno gradi svoju terorističku infrastrukturu ispod, oko i unutar civilnih objekata, svjesno ugrožavajući civile Gaze. IDF stoga poziva stanovnike Gaze s ovog području na evakuaciju. Nastavljamo pozivati stanovnike sjeverne Gaze i grada Gaze da se evakuiraju prema jugu”, dodaje.

Tokom jučerašnjeg izraelskog napada na izbjeglički kamp Jabalia poginulo je najmanje 50 ljudi. Izrael tvrdi da je napadao ciljeve Hamsa i ubio glavnog zapovjednika terorističke skupine. Hamas negira da se na području kampa nalazio njihov čelnik.

Katarska televizija Al Jazeera je danas objavila da je izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze ponovo pogođen. Novinar Wael Dahdouh javlja da su zgrade sravnjene sa zemljom nakon što su kamp napali izraelski ratni zrakoplovi u, kako tvrdi, “intenzivnom, neselektivnom granatiranju”. prenos n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh