Svijet

Netanjahu citirao: “Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi sve što im pripada”

Ponovno je pozvao palestinske civile da se evakuiraju iz sjevernog dijela Pojasa Gaze gdje Izrael fokusira svoje napade

Benjamin Netanjahu - NBC news

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyahu) rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da kopnena operacija koju su pokrenule izraelske trupe u Pojasu Gaze predstavlja drugu fazu rata protiv Hamasa koji će biti dug i težak.

– Ovo je druga faza rata čiji su ciljevi jasni – uništiti Hamasovu vlast i vojne ciljeve i dovesti taoce kući – rekao je Netanjahu.

– Rat u Pojasu Gaze bit će dug i težak i mi smo za njega spremni – rekao je izraelski premijer, dodajući da će njegova vojska “uništiti neprijatelja na tlu i pod tlom”.

Ponovno je pozvao palestinske civile da se evakuiraju iz sjevernog dijela Pojasa Gaze gdje Izrael fokusira svoje napade.

– Moraš zapamtiti što ti je Amalek učinio, kaže naša Sveta Biblija. “Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi sve što im pripada. Ne poštedi ih; pogubi muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce” (1. Samuelova 15,3) – rekao je. prenosi Avaz


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh