Svijet

PODRŠKA PALESTINI U IZRAELU: “Dosta je više, prestanite sa brutalnim napadima na Gazu” VIDEO

Nekoliko hiljada prisutnih nosilo je parole na kojima pozivaju na trenutni prekid vatre.

Izraelski napadi na Gazu, nemilosrdni, podigli su tamošnje stanovništvo na noge.

Nakon svih svjetskih metropola u kojima su se organizovali skupovi podrške Palestincima, to se desilo i u glavnom gradu Izraela.

Naime, tamo je na proteste izašlo hiljade ljudi, uz jasan zahtjev za svoju vladu – proglasite primirje i prestanite sa brutalnim napadima na Gazu.

Nekoliko hiljada prisutnih nosilo je parole na kojima pozivaju na trenutni prekid vatre. Naglašavaju da bi prihvatanje Hamasovog prijedloga bio pravi potez. Inače, Hamas je predložio da će vratiti taoce u zamjenu za prestanak napada.

Sve više izraelskih državljana ne podržava radikalnu vladu, na čelu sa Benjaminom Netanjahuom (Netanyahu), te njihovu agresorsku i represivnu politiku nad Palestincima.

Netanjahu je zbog ovoga i odlagao početak kopnene invazije, jer smatra da u slučaju neuspjeha, on ostaje kao glavni krivac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh