Svijet

Izrael: Hamasov zapovjedni centar skriven je u tunelima pod bolnicom u Gazi

“Teroristi Hamasa djeluju u i pod bolnicom Šifa”, rekao je novinarima u petak glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari.

Pripadnici Hamasa - Srna

Tuneli vode do podzemne baze izvana kao i kroz ulaz unutar bolnice, dodao je. Hamas je također koristio različite odjele same bolnice da naređuje i kontrolira “terorističke aktivnosti” i lansiranje raketa, rekao je Hagari.

Druge klinike su također korištene u svrhe Islamističke organizacije, rekao je. “Hamas vodi rat iz bolnica”, dodao je glasnogovornik, naglasivši također da se gorivo skladišti u bolnicama u Gazi. “Hamas to koristi za svoju terorističku infrastrukturu.”

Nakon Hamasova napada na Izrael 7. listopada, stotine naoružanih napadača upale su u Šifa bolnicu da se sakriju, prema Hagariju, koji se pozvao na izraelska obavještajna izvješća, vojne satelitske slike i druge dokaze kojima je podržao te tvrdnje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh