Svijet

Katar osudio osam Indijaca na smrtnu kaznu

Indija je saopštila da ispituje sve pravne mogućnosti nakon što je sud u Kataru osudio osam bivših časnika indijske mornarice na smrt pod neodređenim optužbama.

Katar - Pixabay

Izvještaji kažu da je osam muškaraca, koji su surađivali s privatnom tvrtkom u Kataru, uhićeno pod optužbom za špijunažu prošle godine.

Ni Katar ni Indija nisu otkrili konkretne optužbe protiv njih. Jučer je indijska vlada poručila kako je “duboko šokirana” i da će o presudi razgovarati s katarskim vlastima. Ministarstvo vanjskih poslova zemlje priopćilo je kako čeka detaljnu presudu te da pridaje “veliku važnost ovom slučaju” i “pomno ga prati”.

Milioni Indijaca žive u Arapskom zaljevu
“U kontaktu smo s članovima obitelji i odvjetničkim timom te istražujemo sve pravne mogućnosti”, priopćilo je ministarstvo te dodalo da neće davati daljnje komentare zbog “povjerljive naravi postupka u ovom slučaju”. Milijuni Indijaca žive u Arapskom zaljevu, gdje rade kao polukvalificirani i nekvalificirani radnici s niskim primanjima.

Ti su radnici migranti odigrali ključnu ulogu u izgradnji gospodarstava arapskih država Zaljeva, a također predstavljaju važan izvor prihoda za Indiju, piše BBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh