Svijet

Putin o sukobu Hamasa i Izraela: Ne vodi se računa o fundamentalnim interesima palestinskog naroda

Mislim, prije svega, na potrebu provođenja odluka Vijeća sigurnosti UN-a o stvaranju nezavisne suverene palestinske države, kazao je Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin oglasio se povodom sukoba Izraela i Hamasa.

Putin je “izrazio žaljenje zbog zaoštravanja u Izraelu”, nazivajući to “jasnim primjerom neuspjeha američke politike na Bliskom istoku”.

Ukrajinska kriza se nastavlja
Šef Kremlja je napomenuo da se sastanak s iračkim premijerom Muhamedom al Sudanijem odvija u kontekstu globalne krize.

– Ukrajinska kriza se nastavlja i, nažalost, vidimo naglo pogoršanje situacije na Bliskom istoku. Mislim da će se mnogi saglasiti sa mnom da je ovo jasan primjer neuspjeha politike Sjedinjenih Američkih Država na Bliskom istoku, koje su pokušale da monopolizuju nagodbu, ali, nažalost, nisu se bavili pronalaženjem kompromisa prihvatljivih za obje strane, već su, naprotiv, promovisali sopstvene ideje o tome kako to treba učiniti i vršili pritisak na obje strane – izjavio je Putin.

Na šta tačno misli
Objasnio je i na šta tačno misli.

– Upravo na obje strane, sad na jednoj, pa na drugoj, ali svaki put ne vodeći računa o fundamentalnim interesima palestinskog naroda.

Mislim, prije svega, na potrebu provođenja odluka Vijeća sigurnosti UN-a o stvaranju nezavisne suverene palestinske države – poručio je Putin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh