Svijet

NEBO NAD IZRAELOM PUNO PADOBRANACA: Ovako je Hamas upao i napao, broj žrtava raste, situacija se ne smiruje

Izraelska vojska je saopštila da je grupa “terorista” upala u Izrael iz pojasa Gaze.

Izrael - novi

Rano jutros je iz pojasa Gaze organizacija Hamas ispalila više od 5.000 raketa što je označilo početak sukoba Izraela i Palestine, a na društvenim mrežama su se pojavili snimci rušenja graničnog prelaza Izraela. Dosad je stradalo najmanje 100 osoba dok je ranjeno 800, javlja izraelski “Kanal 12”.

Izraelski premijer Bendžamin Nejtanahu je saopštio da je država u ratu. Na društvenim mrežama su sovanuli snimci Hamasovih padobranaca koji su upali na teritoriju Izraela.

Hamasovi napadači su vatru otvorili na prolaznike u južnom Izraelu, u gradu Sderotu. Brojni sukobi su prisutni na ulicama, a prisutni su i muškarci u džipovima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh