Svijet

Austrija od iduće godine uvodi jednodnevnu vinjetu, pogodnosti za brojnu dijasporu

Oni koji u Austriju putuju automobilom, motociklom ili kamperom moći će od iduće godine kupiti jednodnevnu vinjetu žele li se služiti autocestama te zemlje.

AustrijA. ILUSTRACIJA - Hayat

Cijena jednodnevne vinjete za austrijske autoceste iznosit će 8,60 eura. Odlučila je to austrijska vlada na redovnoj sjednici. Ova pogodnost bit će uvedena 2024. godine.

Ovim potezom, kako je najavljeno, Vlada želi izaći u susret brojnim jednodnevnim gostima iz austrijskog susjedstva, Nijemcima, Italijanima, Slovencima, Mađarima, Slovacima, Česima i drugima koji često nakratko dolaze svojim ličnim automobilima. Ova vijest zasigurno će olakšati putovanje i brojnoj dijaspori koja prolazi kroz ovu zemlju.

Naime, u Austriji je donesen amandman na Savezni zakon o cestarinama. Time se u velikoj mjeri provodi amandman na Direktivu o infrastrukturnim troškovima EU-a. Dio toga je i opšte pravilo o tome kako bi se trebale odrediti cijene različitih varijanti cestarine. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh