Svijet

Stravično otkriće u Poljskoj: U podrumu pronašli tri mrtve bebe

Stravičan slučaj desio se na sjeveru Poljske. Troje mrtve novorođenčadi pronađeno je u podrumu kuće. Uhapšeni su otac (54) i njegova kći (20) za koje se sumnja da su bili u incestuoznom odnosu.

Ostaci dviju mrtvih beba otkriveni su u plastičnim vrećicama u plitkim grobovima u petak, dok je treće novorođenče u poodmaklom stadiju raspadanja pronađeno u subotu.

Pjotr Gierasik (54) optužen je za tri ubistva te incest s 20-godišnjom kćeri, kao i za incestuozne odnose s drugom kćeri. Starija kći Paulina Gierasik optužena je za dva ubistva i incest.

Tužilaštvo smatra da je Pjotr Gierasik dvoje ubijene djece dobio s 20-godišnjakinjom za koju kažu da je bila u sporazumnoj vezi s ocem. Treće dijete bilo je iz veze koju je imao s drugom kćeri nakon što ju je silovao. Tužioci su kazali da 54-godišnjaka sumnjiče i za ubistvo treće bebe, prenosi Dnevnik.hr.

Do tih jezivih otkrića došlo je nakon što je policija dobila dojavu socijalne službe. Pjotr se u selo doselio prije otprilike 15 godina, a nakon suprugine smrti ostao je sam s djecom. Bilo ih je 10-12, a najstariji su se već odselili iz roditeljske kuće, rekao je jedan mještanin.

“Pjotr je ostavio dobar dojam. Dvorište je zapušteno, ali je ugradio nove prozore na kuću. Nije pio, vodio je djecu u šetnju ili u šumu u branje gljiva. Bili su obična porodica. Ko bi rekao da se takve gadosti događaju u njihovu domu”, rekao je mještanin, prenosi Daily Mail.

Kolege u slastičarnici u kojoj je Paulina radila u susjednom selu Stara Kiševa posumnjali su da je trudna nakon što je počela nositi široku odjeću. Zatim je uzela tri sedmice godišnjeg, ali se vratila nakon samo sedam dana.

Jedna radnica iz trgovine rekla je: “Svi smo pretpostavljali da je trudna, mislim da je nosila steznik. Kad se ranije vratila s odmora, promjena je bila vidljiva. Bila je puno mršavija, slabija i stalno umorna. Kad smo je pitali za dijete, odglumila je iznenađenje i negirala da je rodila.”

Drugi mještanin rekao je da su Pjotr i Paulina živjeli kao par: “Hodali su ruku pod ruku, zvala ga je imenom. Prije nekoliko mjeseci obrijao joj je glavu kako je drugi muškarci ne bi gledali. Gledala je u njega kao u Boga.”

Jedan od Paulininih kolega navodno je alarmirao socijalnu službu nakon što je vidio uznemirujući SMS koji je 20-godišnjakinja poslala svom ocu.

Čeka se obdukcija kako bi se utvrdilo kako su bebe umrle. U međuvremenu policija nastavlja pretraživati imanje kako bi vidjela ima li još tijela skrivenih u kući.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh