Svijet

Erdogan pozvao Muska da otvori Teslinu fabriku u Turskoj

Turski dobavljači već sarađuju s Teslom, a Turska je među najvažnijim kandidatima za narednu tvornicu tog proizvođača električnih automobila, potvrdio je Elon Musk.

Erdogan i Musk su razgovarali u Turskoj kući, nedaleko Ujedinjenih naroda u New Yorku. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije „Tesla“, Elona Muska da izgradi tvornicu u Turskoj, objavila turska Uprava za komunikacije.

Erdogan je doputovao u SAD, gdje će učestvovati na 78. sjednici Generalne skupštine UN-a. Musk je rekao da mnogi turski dobavljači već sarađuju s „Teslom“ i da je Turska među najvažnijim kandidatima za narednu tvornicu tog proizvođača električnih automobila. Kompanija zasad nije komentarisala navode turske strane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh