Svijet

Putinov general zaprijetio: “Ukrajina je tek početak, rat neće ovdje stati!”

Andrej Mordvičev, general-pukovnik kojeg je ruski predsjednik Vladimir Putin promaknuo ovog tjedna, poručio je da je invazija u Ukrajini samo “odskočna daska” za daljnji sukob s Europom.

Rat - Profimedia

U nedavnom intervjuu za državnu televiziju Rusija-1, on je kazao ne samo da smatra da će Putinov rat trajati dugo nego da će se i proširiti, prenosi Newsweek.

“Mislim da ćemo ovdje provesti još dosta vremena. Bespredmetno je govoriti o određenom razdoblju. Ako govorimo o istočnoj Europi, što ćemo morati, naravno da će to biti duže”, rekao je general.

“Ukrajina je samo odskočna daska?” upitao je zatim novinar koji je vodio razgovor s generalom.

“Da, apsolutno. To je samo početak”, odgovorio je Mordvičev, koji je poručio da rat “neće ovdje stati”.

Neki od Putinovih saveznika često su iznosili mogućnost širenja invazije Kremlja na zemlje NATO-a, uključujući Poljsku i nekoliko drugih istočnoeuropskih zemalja. Analitičari su viziju ruskog predsjednika i sugestije njegovih raznih saveznika o proširenju rata opisali kao zabrinjavajuće znakove da bi Moskva mogla proširiti svoje vojne napore izvan Ukrajine. prenosi n1


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh