Svijet

TRAGEDIJA U AUSTRIJI: KAMENA STIJENA NA DJEČIJEM IZLETU USMRTILA 6-GODIŠNJAKINJU

Stravična nesreća dogodila se u četvrtak, 7. augusta kada je u podnožju planine Jainzen u Bad Ischglu u Austriji smrtno stradala šestogodišnja djevojčica.

ilustracija - Hayat

Roditelji nisu bili prisutni, a šestogodišnjakinja je bila u dječjoj grupi od osmero djece iz okolice i pokrajine Salzburg, koje su dvije odgojiteljice oko 15 sati popodne povele na izlet odnosno pješačenje kroz planinu.

Prema policijskom izvješću u području Hohenzollerwega, posebno poznatog po istoimenim vodenim slapovima, djeca su se igrala u koritu potoka Saiherbach, okruženog kamenim blokovima i stijenama.

Negdje oko 18,15 sati, jedan od kamenih blokova na kojem je bila djevojčica se je zajedno s njom prevrnuo, prignječivši 6-godišnjakinju.

Dijete je zadobilo teške tjelesne povrede u području prsnog koša i unatoč hitnoj medicinskoj i ostaloj pomoći, oživljavanje, na žalost, nije uspjelo.

I to unatoč toga što je na teren odmah helikopterom stigao tim hitne medicinske pomoći, ali i vatrogasci, pripadnici gorske službe spašavanja i gorska policija.

Kamena stijena veličine djeteta nanijela je djevojčici iz pokrajine Salzburg preteške i kobne povrede, ugasivši jedan mladi život, izvještavaju mediji.

Neki od njih ističu kako je 6-godišnjakinja bila đak prvašić i da je protekli ponedjeljak krenula prvi put u školu.

Uz groznu opasku, kako je svjedokinja smrti, između ostalih, bila i njena tri godine starija sestra, koja je također bila u istoj dječjoj grupi koja je bila na planinarenju.

Šokiranu djecu i odgojiteljice zbrinuo je odmah tim za psihološku pomoć. Protiv dvije odgojiteljice podnesena je prijava zbog sumnje za prouzročenje smrti iz nehaja. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh