Svijet

Voz usmrtio 5 radnika u nesreći na sjeveru Italije

Lokalni mediji izvještavaju da je voz putovao brzinom od oko 160 km/h kada je pet željezničkih radnika poginulo na području Torina.

Twitter

Voz je udario i ubio pet radnika, te povrijedio dva druga, na željezničkoj pruzi u području Torina na sjeveru Italije, javili su lokalni mediji.

Nesreća se dogodila oko ponoći (22:00 GMT) u srijedu u općini Brandizzo, koja je dio metropolitanskog područja Torina, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA.

Prema izvješćima, muškarci su bili zaposleni u kompaniji koja je obavljala radove na zamjeni segmenata željezničke pruge koja povezuje glavne sjeverne gradove Torino i Milano, kada ih je pregazio lokomotiva koja je vozila prazne vagone iz Alessandrie prema Torinu.

Talijanski mediji, uključujući ANSA-u i talijanski list Corriere della Sera, izvijestili su da je voz putovao brzinom od oko 160 kilometara na sat kada se dogodila nesreća.

Navodno su radnici bili vučeni nekoliko metara prije nego što je voz stao. Dvojica njihovih kolega koji su radili u blizini su uspjela pobjeći.

Paolo Bodoni, gradonačelnik Brandizza, je rekao novinskoj agenciji AGI da mu je jedan radnik hitne pomoći opisao “jezivu scenu, sa ljudskim ostacima preko 300 metara”.

“To je ogromna tragedija”, rekao je.

“Ne može se isključiti da je moglo doći do greške u komunikaciji”, rekao je, dodajući da je istraga u toku.

Vozač voza je bio u šoku, ali nije povrijeđen, javila je ANSA.

Talijanski upravljač infrastrukturom željezničke mreže, Rete Ferroviaria Italiana (RFI), izrazio je “duboku žalost” nakon incidenta i izrazio saučešće porodicama preminulih radnika, prema medijskim izvještajima, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh