Svijet

Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku, kod Splita se pojavilo više pijavica

Ciklonalni centar nalazi se nad sjevernim Jadranom, ali vrijeme je nestabilnosti i u velikom dijelu Dalmacije.

nevrijeme pogodilo Hrvatsku - screenshpt

Iza 12 sati linija grmljavinskih oblaka razvila se na moru splitskog akvatorija, a oko 12:15 velika pijavica pojavila se između Čiova i Splita.

Oko 12:30 dio Kaštela zahvatilo silovito nevrijeme, vezano uz isti oblak koji je donio pijavicu na moru.

Radar DHMZ-a otkriva da je oblak iz kojeg se pojavila pijavica bio visok čak 12 kilometara.

Pijavica je potrajala 10-ak minuta, srećom prije dolaska nad kopno se raspala. Inače na moru ispred Splita dogodio se pravi “outbreak” pijavica jer su članovi Crometeo tima fotografisali unutar 30 minuta čak nekoliko ovih opasnih pojava.

Kako se glavnina pogoršanja tek očekuje, i u drugom dijelu dana moguća je pojava pijavica na moru, prenosi dalmacijadanas.hr.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh