Svijet

Trump se vratio na Twitter, poslao poruku

Bivši američki predsjednik Donald Trump vratio se na platformu X (Twitter), objavljujući svoju prvu poruku na toj društvenoj mreži poslije više od dvije i po godine pauze, …

Donald Trump - Twitter

… a ubrzo nakon što se predao u zatvoru u Atlanti u američkoj državi Georgiji pod optužbom za zavjeru za pokušaj poništavanja svog izbornog poraza na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Trump je postavio svoju fotografiju uz poruku: “Miješanje u izbore. Nikad se ne predaj!” zajedno sa linkom koji vodi do njegove web stranice koja vodi do stranice za prikupljanje sredstava, prenio je AP.

To je bila prva Trumpova objava na toj društvenoj mreži od 8. januara 2021. godine kada je Twitter suspendovao njegov nalog na neodređeno vrijeme, navodeći zabrinutost da bi mogao da podstakne dodatno nasilje nakon napada njegovih pristalica na zgradu Capitola 6. januara te godine.

Trumpov nalog je vraćen prošlog novembra ubrzo nakon što je američki milijarder Elon Musk preuzeo kompaniju.

Trump, međutim, nije pisao poruke na Twitteru do sada, insistirajući da je srećniji na svom sajtu Truth Social koji je pokrenuo tokom zabrane.

Trump, aktuelni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju, mjesecima je govorio da planira da se vrati na platformu u, kako je navodio, “pravo vrijeme”, prema neimenovanom dobro obavještenom izvoru.

Trump je objavio poruku na platformi X dok je bio u svom privatnom avionu, leteći nazad iz Atlante u svoju ljetnju kuću u američkoj državi New Jersey kasno u četvrtak pošto je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, nakon što je proveo 20 minuta u zatvoru, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh