Svijet

BIJELA KUĆA SAOPŠTILA: BIDEN SPREMAN ZA SASTANAK SA KIM JONG-UNOM BEZ IKAKVIH PREDUSLOVA

Američki predsjednik Joe Biden otvoren je za sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kimom Jong-unom bez bilo kakvih preduvjeta kako bi razgovarali o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, rekao je visoki zvaničnik Bijele kuće.

U Sjevernoj Koreji nisu pozitivno odgovorili na tu ponudu, ali to je još uvijek na stolu. Spremni smo sjesti i pregovarati bez preduslova – rekao je portparol Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby za japansku novinsku agenciju Kyodo i dodao:

Moramo biti spremni u svakom pogledu da branimo naše nacionalne i sigurnosne interese kao i interese naših korejskih i japanskih saveznika.

Biden će u petak biti domaćin trilateralnog samita kojem će prisustvovati i japanski premijer Fumio Kishida i predsjednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol u Camp Davidu blizu Washingtona.

Na samitu će se razgovarati o pitanjima koja se tiču tri države, uključujući i pitanje Sjeverne Koreje. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh