Svijet

Sebastian Kurz optužen za lažno izlaganje pred parlamentom

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz optužen je za lažno izlaganje pred parlamentom, saopšteno je danas iz Kancelarije tužioca za privredni kriminal i korupciju.

Sebastian Kurz - Twitter

U saopštenju se ističe da je i bivši šef kancelarije austrijskog kancelara Bernard Boneli optužen za lažne izjave iznijete pred komitetom Ibica u sklopu istrage u austrijskom parlamentu prema optužbama za navodnu korupciju unutar bivše administracije.

Kurz je negirao optužbe i na “Twitteru” je objavio “da se unaprijed raduje što će istina konačni izaći na vidjelo i da će biti utvrđeno da su optužbe neosnovane”.

Sudski proces protiv bivšeg kancelara počinje 18. oktobra i, ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi se suočiti sa do tri godine zatvora.

Slučaj je usmjeren na pitanje da li je Kurz iskreno odgovarao pred parlamentarnim komitetom 2020. i 2021. godine kada su u pitanju imenovanja u državnu holding kompaniju “OBAG”, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh