Svijet

Zelenski: Neću tolerisati korupciju ili izdaju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da neće tolerisati korupciju ili izdaju u državnim poslovima dok se Ukrajina bori da pronađe sredstva da se odbrani od, kako je naveo, ruskih osvajača.

Volodimir Zelenski - facebook

Zelenski je apele protiv korupcije u svom noćnom video obraćanju u vreme kada su na vidjelo izašla dva značajna slučaja – hapšenje službenika za regrutaciju u vojsci optuženog za masovne pronevjere i poslanika optuženog za saradnju sa Rusijom.

On je, obraćajući se poslanicima, rekao da više neće tolerisati one koji “zbog neke lične koristi” odbijaju da podrže zakone potrebne Ukrajini da započne svoju dugu kampanju za obezbjeđivanje članstva u EU, prenosi Rojters.

“Dozvolite mi da upozorim sve članove parlamenta, zvaničnike i sve koji rade kao državni službenici. Kada provodite dane u potrazi za oružjem za zemlju, kada je pažnja svih usmjerena na to da li ima artiljerije, projektila i dronova, osjećate moralnu snagu koju su naši vojnici dali Ukrajini. Niko neće oprostiti članovima parlamenta, sudijama, vojnim zvaničnicima ili bilo kojim drugim zvaničnicima zbog toga što su se stavili u opoziciju prema državi”, rekao je Zelenski.

Zelenski je prošlog mjeseca najavio planove za reviziju vojnih kancelarija za regrutovanje kako bi pokušao da eliminiše korupciju, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh