Svijet

PADAO GRAD VELIČINE SKORO POLA KILOGRAMA: Snažno nevrijeme PROTUTNJALO Italijom, dijelovi Milana bez struje

Grad koji je padao bio je veličine loptica za tenis.

Ogroman grad u Italiji, Foto: Printscreen/Instagram/hailz_srbija

Još jedno, ekstremno jako nevreme, praćeno gradom i vjetrom, zahvatilo je tokom popodneva sjever Italije, a u Milanu u toku noći napravilo je i veliku materijalnu štetu.

Milano i okolinu jutros oko 4 sata zahvatilo je nevrijeme sa jakom kišom, gradom i udarima vjetra od više od 100 kilometara na sat, što je drugo nevrijeme u roku od nešto više od 12 sati.

Naime, juče oko 13.40, nevreme koje je izazvalo ogromnu štetu na objektima i automobilima dovelo je i do otežanog saobraćaja zbog drveća koje je palo na ulice i automobile, te je izdato i obavještenje u pojedinim dijelovima grada da građani ne napuštaju domove.

Jedna 58-godišnja žena izgubila je život nakon što je drvo palo na nju. Avion koji je poletio sa aerodroma u Milanu ka Njujorku morao je, zbog velike štete na staklima i kljunu, prinudno da sleti na aerodrom u Rimu.

Grad koji je padao bio je veličine loptica za tenis.

Veliki broj ljudi je samo par minuta nakon početka noćašnjeg nevremena na društvenim mrežama objavilo da u mnogim dijelovima grada nema struje, da su poplavljene kuće, da ih je probudio jak zvuk oluje na kakvu Milano do ove godine nije navikao, te su ovo nazvali apokalipsom.

Ledenice od skoro pola kilograma

Kako se može vidjeti na fotografijama koje kruže društvenim mrežama, ledenice su bile baš velike i teške 484 grama.

Mnogi automobili su potpuno uništeni zbog jakog grada. Nebo iznad Milana je izgledalo kao “diskoteka” zbog munja koje su parale nebo.

“Ne nije kao i svakog leta, ovo jednostavno nije normalno”, napisali su mnogi na internetu dodavši da je verovatno došao kraj sveta.

Ovo je treće ekstremno nevreme za manje od 48 sati koje je prouzrokovalo štetu i na usevima, pa će region Lombardije zatražiti od Vlade da proglasi stanje elementarne nepogode.

Civilna zaštita Italije na svom sajtu prikazuje u realnom vremenu nastanak oluja i izdala je saopštenje šta raditi i kako se zaštititi, piše Espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh