Svijet

Zelenski: Ukrajina spremna da ove godine započne pregovore o pridruživanju EU

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je da je njegova zemlja potpuno spremna da započne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji.

Volodimir Zelenski - facebook

“Održao sam sastanak o Evropskoj uniji i našim integracijama. Ove godine treba da počnemo pregovore o članstvu. Ukrajina je potpuno spremna za to. Radimo ono što je neophodno sa naše strane”, rekao je Zelenski sinoć u video-obraćanju, prenosi Guardian.

Naveo je da Kijev, istovremeno, čini sve što je moguće i da Evropska unija bude u potpunosti pripremljena, “upravo ove godine”.

Zelenski je naveo da je razgovarao sa vojnim rukovodstvom o tome “gdje idemo naprijed, a gdje su ukrajinske snage u defanzivi”.

“U svim oblastima, prvi zadatak je da se što više unište okupatori, njihova oprema, zalihe, skladišta i štabovi. Rusija mora da gubi svaki dan – to je pošteno”, poručio je ukrajinski predsjednik, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh