Svijet

Žena (46) ubijena zbog torbice

Policija je objavila fotorobot muškarca koji je napao i teško povrijedio 46-godišnju ženu te joj oteo torbicu u Uelzenu u Donjoj Saskoj. Žena je od posljedica napada preminula u bolnici.

Pixnio

Stravičan zločin dogodio se 12. jula. Muškarac je nakon napada pobjegao vozeći biciklo. U međuvremenu je oformljen tim policajaca koji traži napadača. Objavili su i fotorobot i opis muškarca.

Prema policijskom saopštenju, muškarac ima između 25 i 35 godina, visok je između 180 i 185 cm, vitke je tjelesne građe, njegovanog izgleda, tamnijeg tena.

Moguće je da je turskog porijekla. Ima dubok glas, mršavo lice koje se sužava prema bradi. Brada mu je tanka i nepravilna. Ima guste obrve.

Polizeiinspektion Lüneburg

Nosio je sunčane naočale, crnu trenerku, tamnu kapu s FBI natpisom, srebreni lančić s pločicom imena na desnoj strani.

Inspektori imaju i dalje uvide u mogući tok događaja. Navodno je prvi pokušaj muškarca da ukrade ženinu torbicu sa svog bicikla propao, zbog čega je 46-godišnjakinja teško pala.

Osumnjičeni se zatim ponovo okrenuo i uzeo torbu od žene koja je ležala na tlu.

Policija moli građane za informacije, prenosi “Fenix”.

“Ko je bio na parkingu između 13.40 i 14.00 sati, ili se onuda provezao vozilom, ko je zapazio biciklistu? Ko je vidio počinioca kako bježi biciklom ili može dati druge relevantne informacije? Tim istražnih organa informacije prima na brojeve telefona 0581-930328 i 0581-930329, a svjedoci se mogu obratiti i policiji Uelzena na broj 0581-9300”, stoji u policijskom saopštenju, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh