Svijet

Ukrajinci dronovima napali Moskvu, pogođene dvije zgrade

Dva drona koja je lansirala Ukrajina napale su Moskvu rano u ponedjeljak, ali su presretnute i uništene, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

Moskva - Nezavisne

Ruske državne novinske agencije izvijestile su da su dijelovi drona pronađeni dva kilometra od zgrada ministarstva. Nazvavšii ga “terorističkim napadom”, ministarstvo odbrane objavilo je u svojoj aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da u napadu nije bilo žrtava.

Ni ministarstvo odbrane ni gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin nisu naveli gdje su dronovi presretnuti.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su, pozivajući se na službe za hitne slučajeve, da su dijelovi drona pronađeni u blizini zgrade na aveniji Komsomolskij, koja se nalazi nedaleko od zgrada ministarstva odbrane.

Saobraćaj na toj aveniji je zatvoren, kao i na Aveniji Likhačov na jugu Moskve, gdje je oštećena visoka poslovna zgrada, navode agencije.

Iz Kijeva nije bilo komentara. Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofanzivi Kijeva, piše Bosnainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh